مقایسه پرستاری و علوم ازمایشگاهی2024-07-27

پرستاری یا علوم ازمایشگاهی یا تغذیه؟ تبادل نظر نی نی سایت

کارشناسان آزمایشگاه در بیمارستانها و یا مراکز تشخیصی مستقل معمولا با نمونه های آزمایشگاهی، تجهیزات آزمایشگاهی و گزارش های پزشکی سر و کار دارند. تعدادی از آنها نیز ممکن است بخشی از وقت خود را با بیماران و مراجعه کنندگان و کارهایی از قبیل خون گیری یا دریافت نمونه های آزمایشگاهی بگذرانند. غیر از بیمارستان و مراکز تشخیص طبی، آنها حتی ممکن است در محیط های غیر طبی نظیر آزمایشگاههای صنعتی، دارویی، مواد غذایی و مشابه آن کار کنند. (به عنوان کارشناس آزمایشگاه یک کارخانه صنایع غذایی یا لابراتوار بهداشتی یا شرکت دارویی و …). در این صورت معمولا تمرکزشان روی تشخیص عوامل بیماریزا و پیشگیری از بیماری است و نه فرد بیمار و تشخیص بیماری او .

جهت ساخت رزومه رایگان با استفاده از سیستم رزومه ساز انلاین ایران استخدام کلیک نمایید. انتخاب رشته دبیرستان و پس از آن انتخاب رشته کنکور، یکی از مهمترین و شاید سرنوشت سازترین انتخاب های زندگی شما می باشد. بنابراین، برای علاقه‌مندان به این رشته، مهاجرت به این کشورها فرصتی برای تحصیل و مسیری برای شروع یک حرفه موفق است. یک تکنسین اتاق عمل کمک های لازم را در حین جراحی به جراحان را انجام می‌دهند و به عنوان دستیاران آنان کارمیکنند. هدف از این رشته تربیت افراد کاربلد برای اداره اتاق عمل جراحی و استریل کردن وسایل جراحی و آماده کردن می باشد. کارشناس هوشبری جزئی از تیم اتاق عمل می باشد و بیشتر کار یک تکنسین هوشبری داخل اتاق عمل است.

البته نمی‌توان این دیدگاه را با قاطعیت در مورد همه کشورها بیان کرد؛ اما در مجموع شرایط برای اکثر کشورها مناسب است. چنانچه در مورد بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی در کانادا می‌توان گفت فرصت‌های شغلی برای متخصصین علوم آزمایشگاهی خوب است. حتی دولت این کشور پیش بینی کرده‌است در آینده نزدیک کانادا با کمبود نیروی کار در این حرفه روبرو شود. از سوی دیگر، رشته علوم آزمایشگاهی نسبت به سایر رشته‌های پیراپزشکی، دشواری کمتری دارد و در صورت داشتن علاقه و استعداد، موفقیت در آن به مراتب آسان‌تر خواهد بود. علاوه بر این، شرایط مهاجرت و دریافت پذیرش از دانشگاه‌های معتبر بین‌المللی برای این رشته فراهم است، که آن را به یک انتخاب جهانی و حرفه‌ای تبدیل می‌کند.

– فارغ‌التحصیلان کارشناسی علوم آزمایشگاهی معمولاً در محیط کار بهتری قرار می‌گیرند و دارای شرایط بهتری برای پیشرفت و رشد حرفه‌ای هستند. کسانی که در رشته علوم آزمایشگاهی فارغ التحصیل میشوند برروی نمونه های بیمار مانند خون،ادرار و مدفوع آزمایش های تخصصی انجام می دهند. رشته علوم آزمایشگاهی در دوره ی کارشناسی130 واحد است که شامل دروس عملی و نظری می باشد. رشته علوم آزمایشگاهی یک رشته ی تشخیصی است و کمک بسیاری به پیشگیری،تشخیص و درمان بیماری ها و همچنین کاهش هزینه های درمان میکند.این رشته در ارتباط با آنالیز آزمایشگاهی خون و مایعات بافت های بدن است. با توجه به رشد روزافزون نیاز به تخصص‌های آزمایشگاهی، بازار کار این رشته با فرصت‌های شغلی متعدد و درآمد مناسب، جذابیت خاصی دارد. همچنین، اگر به دنبال یک مسیر شغلی با آینده‌ای روشن هستید، علوم آزمایشگاهی می‌تواند گزینه‌ای عالی باشد.

علوم آزمایشگاهی، یکی از رشته های علوم پایه است که به تربیت متخصصان در زمینه انجام آزمایش های تشخیصی و تحقیقاتی می پردازد. داروسازان، پس از فارغ التحصیلی، می توانند در داروخانه ها، بیمارستان ها، مراکز تحقیقاتی و سایر مراکز مرتبط با حوزه داروسازی، مشغول به کار شوند. جهت دریافت مشاوره تخصصی تحصیلی، کنکوری، انگیزشی، روانشناسی و … با کارشناسان ما در ارتباط باشید. نکات را بدانید محل کار کارشناسان هوشبری در اتاق عمل و بیمارستان ها میباشد و در صورت پر بودن ظرفیت اتاق عمل ها استخدامی سخت خواهد شد. ●برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد باید در زیر شاخه های پرستاری و یا بقیه رشته ها ادامه دهند.

دوره کارشناسی رشته علوم آزمایشگاهی نیز مانند سایر رشته‌های دیگر 8 ترم تحصیلی معادل 4 سال طول خواهد کشید. دروس این رشته شامل 22 واحد دروس عمومی، 31 واحد پایه و 61 واحد اختصاصی است. رشته علوم آزمایشگاهی یکی از شاخه‌های مهم علوم پزشکی است که با ارائه نتایج دقیق، نقش اساسی در تشخیص، درمان بیماری‌ها و تحقیقات علمی دارد. متخصصان این حوزه با استفاده از تجهیزات پیشرفته و دانش تخصصی، در زمینه‌هایی مانند هماتولوژی، میکروبیولوژی و بیوشیمی فعالیت می‌کنند و سهم قابل‌توجهی در بهبود سیستم سلامت دارند. با توجه به نیاز جامعه به خدمات پزشکی و پیراپزشکی، این رشته ها، در آینده نیز دارای فرصت های شغلی مناسبی خواهند بود.

این رشته نه تنها از نظر فرصت‌های شغلی متنوع غنی است، بلکه برای افرادی که به دنبال راه‌اندازی کسب‌وکار خود هستند نیز امکان تأسیس آزمایشگاه وجود دارد. فارغ‌التحصیلان دکتری علوم آزمایشگاهی در گرایش تخصصی خود مجاز به راه‌اندازی آزمایشگاه شخصی هستند. علوم آزمایشگاهی برای افرادی که به دنیای پزشکی، بهداشت و درمان علاقه دارند، یک انتخاب فوق‌العاده است. اگر در دوران تحصیل به علم و رشته زیست‌شناسی و کارهای آزمایشگاهی علاقه‌مند بودید و دوست داشتید در حوزه‌های درمانی، آموزشی، پژوهشی و تشخیصی فعالیت کنید، این رشته می‌تواند مسیر شغلی شما را به شکوفایی برساند. رشته هوشبری در مقطع کارشناسی گرایشی ندارد و فقط کارشناسی دانشجو می پذیرد ولی امکان ادامه تحصیل در رشته های آناتومی، فیزیولوژی و پرستاری وجود دارد برای مقاطع بالاتر. با آنکه نیروی کار برای بسیاری از رشته‌ها زیاد است؛ اما برخی از کارفرمایان به دنبال نیروهایی خاص هستند.

آزمایشگاه تشخیص طبی جز مراکز اصلی برای فعالیت متخصصان علوم آزمایشگاهی است. این شغل علاوه بر طرفداران زیاد جز یکی از شغل‌های پردرآمد رشته علوم آزمایشگاهی است. البته میزان فعالیت شما در آزمایشگاه و نوع فعالیت‌های شما تاثیر تعیین‌کننده‌ای بر درآمد شما دارد. اگر دانش آموز ممتازی باشید یا حداقل جزو دانش آموزان موفق در کلاس باشید شاید تا حالا به شغل استاد دانشگاه فکر کرده باشید. در رشته علوم آزمایشگاهی در سال ۹۵ حدود ۱۵۰۰ نفر (مرد یازن) در دانشگاه های دولتی و پردیس ها پذیرفته شده اند.

قبل از اینکه بخواهیم رشته هوشبری را خدمتتون توضیح بدهیم یک نکته خیلی مهم را لازم است که بدانید و اصلا اشتباه نکنید که رشته هوشبری با متخصص بیهوشی کاملاً فرق می کند. مهمترین وظایف هر پرستار را می توان موارد زیر دانست اما با توجه به اینکه پرستار در چه محل کار می کند و در چه سطحی است میزان و تنوع آن متفاوت است. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می نویسم. داروسازی، یکی از رشته های علوم پایه است که به تربیت متخصصان در زمینه تولید، کنترل کیفی و توزیع دارو می پردازد. یک تکنسین اتاق عمل باید فردی صبور و با توان بدنی مناسب باشد چون گاهی ممکن است در معرض بو ها و مواد ناخوشایند قرار بگیرد. کار یک هوشبر خوب تقریباً از شب قبل از عمل برای تجویز داروی مناسب شروع میشود و تا آخرین لحظه به هوش آمدن بیمار به طور مناسب با کمترین عوارض روی سلامت بیمار به پایان می رسد.

مثلا ممکن است کارفرمایی به دنبال استخدام علوم آزمایشگاهی در بیمارستان تهران یا استخدام نمونه گیر آزمایشگاه در تهران باشد و متقاضیان زیادی نیز برای این حرفه‌ها وجود داشته باشد؛ اما بسیاری از آن‌ها فاقد ویژگی‌های موردنظر کارفرما باشند. حتی در مواردی ممکن است نیروی کار در برخی از رشته‌ها وجود نداشته باشد یا آنکه پل ارتباطی میان کارجویان و کارفرمایان شکل نگرفته باشد. چنانچه کارفرمایان می‌توانند با ثبت نام در ایران استخدام و انتخاب پلن‌های مربوط به انتشار آگهی، نیروهای مورد نظر خود را بیابند. برای اطلاع از جزئیات این طرح‌ها و تفاوت آن‌ها می‌توانید به سایت ایران استخدام مراجعه کنید. بسیاری از افراد تصور می‌کنند به دلیل نداشتن سابقه کار نمی‌توانند وارد بازار کار شوند؛ اما استخدام علوم آزمایشگاهی بدون سابقه کار با یک رزومه قوی نیز به خوبی امکان‌پذیر است؛ زیرا می‌تواند توانایی‌ها و مهارت‌های شما را نمایش دهد.

این رشته یک رشته ی کارشناسی است 7ترم است  و حدودا چهار سال طول میکشد.بعد از گذراندن دوره ی کارشناسی میتوان وارد بازار کار شد.همچنین میتوان در مقطع ارشد ودکتری ادامه تحصیل داد. رشته علوم آزمایشگاهی به عنوان شاخه‌‏ای از علوم پیراپزشکی با آنالیز آزمایشگاهی خون، مایعات و بافت‌های بدن انسان در تشخیص بیماری، پیگیری درمان و حفظ سلامت افراد جامعه نقش دارد. لازم است به این نکته بسیار مهم توجه داشته باشید که برای موفقیت در کنکور سراسری مقطع کارشناسی هیچ درسی نباید کنار گذاشته شود. با این حال، برای قبولی و موفقیت در این رشته، تسلط بر دروس زیست ‌شناسی و شیمی بسیار حائز اهمیت هستند.بسیاری از داوطلبان کنکور تمایل دارند که بدانند برای قبولی در رشته مورد علاقه خود لازم است چه درصد و ترازی را در هر درس کسب کنند. اگر شما نیز دوست دارید بدانید که با درصدهایی که در هریک از دروس کسب می‎کنید، چه رتبه‌ای را کسب خواهید کرد، بهتر است به پنل تخمین رتبه مراجعه کنید. اگر حوصله پیگیری روزانه اخبار را ندارید پیشنهاد ما ثبت نام در سرویس دریافت روزانه اخبار ایران استخدام از طریق پیامک یا ایمیل است.

در صورتی که شما در این زمینه سوال و یا نظری دارید، لطفاً در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید. مشاوران ما در این مسیر همراه شما هستند و به سوالات شما پاسخ خواهند داد. یکی از رشته‌هایی که مشترکات زیادی با رشته علوم آزمایشگاهی دارد، رشته میکروبیولوژی است؛ اگرچه در گروه رشته‌های علوم پایه وزارت علوم قرار می‌گیرد. این رشته نیز مانند رشته علوم آزمایشگاهی یک رشته تحقیقاتی و عملی به شمار می‌آید. کارشناسان میکروبیولوژی بیشتر وقت خود را در آزمایشگاه‌های تحقیقاتی می‌گذرانند و تلاش می‌کنند تا با شناخت بهتر میکروارگانیسم‌ها، از آن‌ها برای بهبود زندگی افراد استفاده کنند. در صورتی که قصد دارید در مورد این رشته اطلاعات بیشتری داشته باشید، مقاله رشته میکروبیولوژی را بخوانید.

مثلا تصور کنید شما به درس شیمی بسیار علاقه مندید و با این تصور که در رشته مهندسی شیمی، دروس شیمی زیادی تدریس می شود این رشته را انتخاب می کنید. در حالی که چنین نیست و سهم دروس ریاضی، مهندسی و فیزیک در این رشته بسیار بیشتر از شیمی است. اگر به رشته  علوم ازمایشگاهی علاقمندید و در مورد آن و زمان ثبت نام و نحوه ی انتخاب رشته و….سوالاتی دارید با مشاوران مشاوریکو در ارتباط باشید.همچنین میتوانید با مراجعه به سایت مشاوریکو در مورد رشته های دیگر اطلاعات کسب کنید و با آگاهی برای انتخاب رشته ی خود تصمیم بگیرید. به منظور تاسیس آزمایشگاه تشخیص پزشکی ، لازم است در درجه اول از کمیسیون قانونی ، موافقت اصولی و مجوز دریافت شود. پس از این تاییدیه، اشخاص حقیقی و حقوقی با شرایط زیر می توانند به تاسیس آزمایشگاه بپردازند.

داشتن شخصیت مشاهده‌ای نیز از دیگر ویژگی‌های لازم برای علاقمندان به رشته علوم آزمایشگاهی است. شخصیت مشاهده‌ای به معنای داشتن دقت بالا در مشاهده و تجزیه و تحلیل امور مختلف است. بله، با توجه به اهمیت بهداشت و سلامت در سراسر دنیا، دانشگاه‌های بسیاری تمایل به جذب دانشجویان بین المللی در این رشته را دارند. از جمله کشورهای فعال در زمینه جذب کارشناسان علوم آزمایشگاهی می‌توان به آلمان، اتریش، ترکیه، سوئد، کانادا، آمریکا، استرالیا و مالزی اشاره کرد. گروه آزمایشی تجربی یکی از محبوب‌ترین گروه‌های آزمایشی در کنکور سراسری است. با اینکه رشته‌های تحصیلی منشعب شده از گروه آزمایشی تجربی بسیار متنوع هستند، اما عده‌ای همچنان این رشته را محدود به چند انتخاب شناخته شده مانند پزشکی، داروسازی، پرستاری و غیره میدانند.

علاوه بر این، علوم آزمایشگاهی نسبت به سایر رشته‌های پیراپزشکی آسان‌تر است. یعنی در صورت علاقه و استعداد، موفقیت در رشته علوم آزمایشگاهی برایتان آسان است و دغدغه چندانی ندارید. ورود به رشته علوم آزمایشگاهی بدون کنکور و از طریق تعداد محدودی از دانشگاه‌های آزاد نیز امکان‌پذیر است. البته برای ورود به رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه آزاد بدون کنکور باید واجد شرایط لازم باشید. در صورتی که بخواهید از طریق کنکور وارد رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه آزاد شوید باید رتبه لازم در آن دانشگاه را کسب کنید. ممکن است در یک دانشگاه (اعم از دولتی یا آزاد) قبولی در یک دانشگاه نیازمند رتبه بسیار پایین باشد؛ اما در دانشگاه دیگر با رتبه‌های بالا نیز قبول شوید.

افرادی که در رشته علوم آزمایشگاهی تحصیل می‌کنند و آزمایش های بیوشیمیایی و هماتولوژی میتوانند پزشک را در تشخیص بیماری یاری کنند. قبل از انقلاب این رشته هم به شرط کارشناسی دایر بود و بعد از آن در مقطع کاردانی و همچنین دکترای حرفه ای دانشجو می پذیرد. بازار کار این رشته همان‌طور که بازار کار خوب است؛ اما این به آن معنا نیست که شما به محض فارغ‌التحصیل شدن به خصوص با مدرک کارشناسی می‌توانید وارد بازار کار شوید. ورود به بازار کار این رشته نیاز به تخصص، تجربه و ادامه تحصیل تا مقاطع بالا دارد. هر چه مدرک تحصیلی شما بالاتر باشد، روند رود شما به بازار کار اسان‌تر و سریع‌تر خواهد بود. مراکز آزمایشگاهی در نقاط مختلف از جمله موسسات تحقیقاتی، دانشکده‌ها، بیمارستان‌ها، شرکت‌های داروسازی و… از جمله این موارد است.

از جمله آنکه ورود به بازار کار این رشته نیازمند تحصیل در مقاطع بالاتر از کارشناسی، است. البته استخدام لیسانس علوم آزمایشگاهی نیز در موارد زیادی امکان‌پذیر است؛ اما به سختی. از طرفی این رشته برای بیماران یا افرادی که دارای حساسیت به داروها و مواد شیمیایی هستند، مناسب نیست. گذراندن طرح ۲ ساله و دوره نیروی انسانی که طبق آن حق اشتغال به افراد داده‌می‌شود از دیگر معایب این رشته است. موقعیت شغلی مربوط به این رشته متعدد است و شرایط مهاجرت و دریافت پذیرش از دانشگاه‌های مطرح دنیا نیز برای آن هموار است.

با توجه به این مقدمه اگر می‌خواهید بدانید رشته علوم آزمایشگاهی دامپزشکی چیست و یا در نگاهی وسیع‌تر می‌خواهید با رشته علوم آزمایشگاهی و نحوه ورود به آن آشنا شوید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. پرستاری یا علوم آزمایشگاهی ؟ اگر دانش آموز ممتازی باشید یا حداقل جزو دانش آموزان موفق در کلاس باشید شاید تا حالا به شغل استاد دانشگاه فکر کرده باشید. خوبست بدانید که از هر دوی این رشته ها می توانید به شغل جذاب و پردرآمد استاد دانشگاه برسید. بنابراین اگر می خواهید استاد دانشگاه شوید امکان این کار از طریق هر دو رشته وجود دارد. البته ابتدا باید تا مقطع دکترای تخصصی این رشته ها ادامه تحصیل بدهید و سپس در فراخوان جذب هیات علمی وزارت بهداشت شرکت کنید.

علوم آزمایشگاهی، یکی از رشته های پرکاربرد در حوزه های پزشکی، آزمایشگاهی و تحقیقاتی است. دندانپزشکان، پس از فارغ التحصیلی، می توانند در مطب های شخصی، کلینیک های دندانپزشکی، بیمارستان ها و سایر مراکز مرتبط با حوزه دندانپزشکی، مشغول به کار شوند. کارشناس هوشبری با بیهوشی کاملاً فرق دارد تخصص بیهوشی یکی از تخصص های رشته پزشکی است و کسانی که پزشکی عمومی را تمام کردند آزمون تخصصی می‌دهند و در صورتی که رتبه لازم را آوردند تخصص بیهوشی قبول میشوند. این رشته برای تشخیص و درمان و همچنین پیشگیری بیماری های مختلف علوم پزشکی کمک بسیاری می‌کند. به عنوان مثال، آشنایی با دروسی که قرار است در رشته دلخواه تان در دانشگاه بخوانید ( به آنها واحدهای درسی، سرفصل یا برنامه درسی و یا چارت هم می گویند) مهم است. حتما می پرسید این موضوع چه اهمیتی دارد؟ اهمیتش این است که  شما قرار است طی چندین سال همین دروس را بخوانید و اگر به آنها علاقه نداشته باشید، حتما دچار مشکل خواهید شد.

شرایط تأسیس آزمایشگاه واگذاری مدارک تحصیلی به افراد حاکم بر شرایط خاص است. فقط افرادی که دارای حداقل دو مدرک تحصیلی در رشته‌های علوم آزمایشگاهی هستند، می‌توانند درخواست تأسیس آزمایشگاه را ارائه دهند. علاوه بر این، این افراد قادر هستند در زمینه‌های مختلفی از جمله تحقیقات پزشکی، پزشکی قانونی، آموزش، بهداشت جامعه و صنعت در حوزه علوم آزمایشگاهی فعالیت نمایند. – کارشناسی علوم آزمایشگاهی پیوسته است، به این معنی که دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی از دوره کارشناسی می‌توانند مستقیماً وارد بازار کار شوند. برای قبولی در رشته علوم آزمایشگاهی باید در دروس شیمی و زیست قوی بود.با مراجعه به مقاله های معرفی بهترین منابع شیمی کنکور تجربی و معرفی بهترین منابع زیست شناسی کنکور تجربی از سایت مشاوریکو و مطالعه ی دقیق این منابع  میتوان در این دروس قوی شد.

کلینیک‌ها، تولید کنندگان مواد غذایی و شرکت‌های شیمیایی از دیگر موقعیت‌های شغلی برای رشته علوم آزمایشگاهی است. استخدام علوم آزمایشگاهی ارتش نیز از موقعیت‌های شغلی این رشته محسوب می‌شود. یک کارشناس آزمایشگاه همانطور که از نامش پیداست، معمولا در یک آزمایشگاه تشخیص طبی مشغول به کار می شود. کارشناسی رشته پرستاری و کارشناسی علوم آزمایشگاهی حدود ۴ سال و به نوعی ۸ ترم می باشد. اگر قصد ادامه تحصیل داشته باشید، ۲ سال برای مقطع ارشد و حدود ۵ تا ۶ سال هم برای دکترا باید وقت بگذارید. – کاردانی علوم آزمایشگاهی ناپیوسته است، به این معنی که دانشجویان پس از فارغ‌التحصیلی از دورۀ کاردانی می‌توانند وارد بازار کار شوند یا ادامۀ تحصیل در مقطع کارشناسی را انتخاب کنند.

در واقع قبل از این که صرفا با توجه به رتبه کنکور خود، رشته ها و دانشگاه های مناسب تان را پیدا کنید، باید خود را به اطلاعات دیگری برای انتخاب رشته هم مجهز باشید. – فارغ‌التحصیلان کاردانی علوم آزمایشگاهی نیز می‌توانند در محیط کار فعالیت کنند، اما ممکن است شرایط کمی متفاوت و کمتری در اختیار آن‌ها قرار بگیرد. درآمد فارغ التحصیل علوم آزمایشگاهی با توجه به محل کار آن ها تغییر میکند. همچنین بعد از کارشناسی ارشد می توانند با شرکت در آزمون دکترا در مقطع دکترا نیز ادامه تحصیل دهند. رشته ی علوم آزمایشگاهی همانند پزشکی ، دندانپزشکی ، دارو سازی ، پرستاری ، رادیولوژی ، اتاق عمل ، هوشبری ، فوریت های پزشکی از جمله رشته هایی است که دو سال طرح آنها اجباری است.

با این حال شرایط برای دریافت مدرک کارشناسی علوم آزمایشگاهی دانشگاه آزاد آسان‌تر از سایر مقاطع است. علاه بر دروس مشترک، علوم آزمایشگاهی از نظر بازار کار و درآمد شرایط یکسانی با برخی از رشته‌های پیراپزشکی نیز دارد. برای رشته پرستاری به پزشکی و رشته علوم آزمایشگاهی به پزشکی هم این امکان وجود دارد و شما می توانید پس از تحصیلات دوره کارشناسی، شانس خود را برای ورود به رشته پزشکی امتحان کنید.. شما می توانید برای آشنایی با جزئیات موضوع و نیز مطالعه ” شرایط پذیرش دانشجوی پزشکی از مقطع کارشناسی ” این مقاله را مطالعه کنید. پرستاری یا علوم آزمایشگاهی ؟ یک کارشناس آزمایشگاه همانطور که از نامش پیداست، معمولا در یک آزمایشگاه تشخیص طبی مشغول به کار می شود. این آزمایشگاه می تواند یکی از بخش های یک بیمارستان باشد یا اینکه به طور مجزا و به صورت آزمایشگاه تشخیص طبی مستقل باشد.

مشاوریکو به کمک رتبه برترها و مشاوران مقالاتی در مورد نحوه ی مطالعه دروس و افزایش ساعت مطالعه، برنامه ریزی شخصی برای کنکور و….برای شما عزیزان تهیه کرده است که با مراجعه به این سایت می توانید به آنها دسترسی داشته باشید. استخدام در اتاق عمل بیمارستان ها ،کلینیک های بزرگ ،مرکز های جراحی دولتی و خصوصی و مراکز اورژانس. بستگی به محل کار دارد اینکه استخدام دولتی و مراکز خصوصی باشید و اینکه چقدر سابقه کار داشته باشید ولی کف درآمد از ۸ میلیون تومن تا ۱۵ میلیون تومان متغیر می باشد حتی بالاتر. اگر کسی هم بخواهد به عنوان یک متخصص بیهوشی در مراکز درمانی مختلف کار کند باید دوره تخصصی بیهوشی را بعد از دوره عمومی بگذراند. مدت تحصیل چهار سال است و دوره تحصیل سه سال اول درس علوم پایه که خیلی با رشته پزشکی مشترک است.

فرصت‌های شغلی متنوع، امکان ادامه تحصیل در گرایش‌های مختلف و تاثیرگذاری مستقیم بر سلامت افراد، این رشته را به انتخابی ارزشمند و آینده‌دار تبدیل کرده است. رشته علوم آزمایشگاهی گزینه بسیار مناسبی برای آن دسته از دانشجویانی است که تمایل دارند تا در زمینه‌های درمانی-بهداشتی، آموزشی و پژوهشی فعالیت کنند. علاوه بر این افرادی که قصد دارند در این رشته به موفقیت و کسب مدارج بالا برسند لازم است، علاقه‌مند به کار با لوازم و دستگاه‌های آزمایشگاهی باشند. همچنین داشتن آمادگی روحی، بدنی و سلامت جسمانی برای موفقیت در این رشته بسیار مهم است.موفقیت در سال کنکور علاوه بر اینکه مستلزم تلاش مستمر، مطالعه منظم و اصولی است، نیازمند دریافت مشاوره و راهنمایی از یک فرد فعال در این حوزه که تجربه و دانش کافی نیز دارد، است. اگر شما نیز احساس می‎کنید برای طی کردن مسیر منتهی به آزمون کنکور احتیاج به یک مشاور دلسوز، مهربان، حاذق که به خوبی شرایط دانش‌آموزان را درک می‌کند، دارید، بهتر است به صفحه مشاوره کنکور تجربی مراجعه کنید. البته پرستاران و کارشناسان آزمایشگاه پس از کارشناسی برای مقطع ارشد و دکترا می توانند به غیر از رشته خود، در برخی از رشته های دیگر نیز وارد شوند.

رشته علوم آزمایشگاهی بازار کار خوبی دارد و فارغ التحصیلان این رشته میتوانند در مراکز زیر مشغول به کار شوند. شما با مطالعه ی مقاله ی فوق اطلاعات کاملی در مورد رشته ی علوم آزمایشگاهی،واحدهای درسی آن در دانشگاه،بازار کار،آینده ی شغلی و…. کسب می کنید و در نهایت می توانید برای انتخاب رشته خود تصمیم درستی بگیرید. هر کدام از دانشگاه‌های معتبر این کشورها شرایط خاص خود را دارند، اما مدرک معتبر و نمرات بالا در آزمون زبان از مهم‌ترین پیش‌نیازها هستند. جالب اینجاست که پس از پایان تحصیلات، یافتن فرصت‌های شغلی در علوم آزمایشگاهی و دریافت ویزای کاری در این کشورها بسیار ساده‌تر است و شما می‌توانید در بازار کار تخصصی و با درآمد مناسب فعالیت کنید.

کارشناسان علوم آزمایشگاهی پس از فارغ التحصیلی با موقعیت‌های شغلی متنوعی رو‌به‌رو خواهند بود که با توجه به علایق خود، می‌توانند در هریک از این موقعیت‌های شغلی مشغول به کار شوند. لازم به ذکر است، آن گروه از افرادی که در مقطع دکتری علوم آزمایشگاهی فارغ التحصیل می‌شوند، اجازه تاسیس آزمایشگاه در گرایش تخصصی خود را دارند. اگر با این تفاسیر به این رشته علاقه‌مندید و دوست دارید در این رشته تحصیل کنید لازم است حتما از “رتبه لازم برای رشته علوم آزمایشگاهی” آگاهی داشته باشید تا متناسب با این رتبه، برنامه ریزی و شروع به درس خواندن کنید. علوم آزمایشگاهی یکی از مهم‌ترین رشته‌های حوزه بهداشت و درمان است که نقش حیاتی در سیستم بهداشتی ایفا می‌کند. بیش از 70 درصد تصمیم‌های پزشکی برای تشخیص و درمان بر اساس نتایج آزمایشگاهی صورت می‌گیرد. هدف اصلی آزمایشگاه ارائه اطلاعاتی است که به تشخیص بیماری، تایید یا رد یک تشخیص، راهنمایی در درمان و بررسی اثربخشی داروها کمک کند.

درآمد فارغ‌التحصیلان رشته علوم آزمایشگاهی بسیار متغیر بوده و به عوامل مختلفی مانند جایگاه شغلی، سابقه کار و غیره بستگی دارد. با این حال به طور معمول آن دسته از افرادی که در آزمایشگاه تشخیص طبی خصوصی مشغول به کار هستند، حقوقی معادل با حقوق وزارت کار دریافت می‌کنند. علوم آزمایشگاهی یا اتاق عمل یا هوشبری کدام بهتر است؟ یک انتخاب اشتباه می تواند یک سال هم شما را به عقب بیندازد. چون قرار نیست با یک اشتباه و عجله کردن تمام زحمات خودتان را به باد بدهید. مثلاً بگویید من که سه رشته تاپ رشته تجربی که همان رشته داروسازی،پزشکی، دندانپزشکی میباشد را نیاوردم پس بقیه رشته ها به درد نمیخورد. رشته های هوشبری یا اتاق عمل یا علوم آزمایشگاهی از رشته های پرطرفدار پیراپزشکی می باشند که بازار کار خیلی خوب و آینده شغلی خوبی دارند.

در شغل پرستاری سطوح مختلفی وجود دارد و در هر سطح وظایف و شرح کار پرستار متفاوت می شود. برای علاقه مندان رشته پزشکی که به هر دلیلی موفق به قبولی و تحصیل در رشته پزشکی نشده اند و به جای آن در یکی از رشته های کارشناسی گروه پزشکی و علوم ریاضی و فنی تحصیل می کنند، امکان جالبی وجود دارد. از معایب آن درآمد کمتر از پرستاری و پزشکی در مقطع کارشناسی و وضعیت شغلی ضعیف تر نسبت به پرستاری در مقطع کارشناسی است. اگر علاقه‌مند به دنیای پزشکی و علوم پایه هستید و به دنبال رشته‌ای با افق‌های روشن شغلی می‌گردید، علوم آزمایشگاهی می‌تواند بهترین مسیر برای شما باشد. پرستاران، پس از فارغ التحصیلی، می توانند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز بهداشتی و درمانی و سایر مراکز مرتبط با حوزه بهداشت و درمان، مشغول به کار شوند. این رشته ها، از جمله رشته های پرطرفدار و پردرآمدی هستند که دارای فرصت های شغلی فراوانی هستند.

برای افرادی که قصد مهاجرت به کشورهای پیشرفته و ادامه تحصیل یا کار در رشته علوم آزمایشگاهی را دارند، کشورهایی همچون آلمان، کانادا و استرالیا از بهترین گزینه‌ها هستند. این کشورها به دلیل پیشرفت‌های علمی و بازار کار گسترده، پذیرش زیادی در این رشته دارند. در مورد بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی در آلمان نیز می‌توان گفت آلمان یکی از کشورهای برتر جهان است که بخش بهداشتی آن در حال شکوفایی است. با افزایش تکنولوژی و نیاز به مراقبت‌های بهداشتی با کیفیت بالا، آلمان پیشرفت‌های بزرگی در سیستم مراقبت‌های بهداشتی خود ایجاد کرده‌است. این امر فرصت‌‌های بسیار زیادی را برای افراد در سراسر جهان برای در زمینه پزشکی و پیراپزشکی و رشته‌های آن (همچون علوم آزمایشگاهی) باز کرده‌است.

همچنین، این رشته ها، نیاز به تلاش و پشتکار فراوانی دارند، اما با توجه به آینده شغلی درخشانشان، ارزش تلاش را دارند. کار اصلی و فعالیت اصلی کارشناس رشته هوشبری کردن درد بیمار حین عمل جراحی و بعد از عمل جراحی می باشد کارشناسی هوشبری باید به پزشک متخصص بیهوشی در اتاق عمل کمک کند. داروها و تجهیزات و دستگاه هایی که برای بیهوش کردن بیمار لازم است را استریلیزه کند آماده کند و بعد از به هوش آمدن بیمار مراقبت های لازم را انجام بدهد. دوستان گرامی امیدوارم اطلاعات این مقاله که به منظور آشنایی بیشتر شما با رشته های پرستاری و علوم آزمایشگاهی ارائه شده است، بتواند به شما کمک کند تا انتخاب رشته صحیح تر و بهتری انجام دهید و به سوال علوم آزمایشگاهی یا پرستاری؟ پاسخ دهید. کسانی که در مقطع دکتری  علوم ازمایشگاهی فارغ التحصیل میشوند امکان تاسیس آزمایشگاه در گرایش تخصصی خود را دارند.

این رشته، به دلیل درآمد بالا و فرصت های شغلی فراوان، همواره مورد توجه داوطلبان کنکور قرار می گیرد. رشته علوم آزمایشگاهی از پرطرفدارترین رشته های گروه علوم تجربی می باشد که جز شاخه های علوم پزشکی به حساب می‌آید که تاثیر زیادی در بهداشت و کاهش هزینه‌های درمان دارد. اگر می خواهید از بهترین روش برای انتخاب رشته و شغل مناسب تان استفاده کنید، از کتاب انتخاب رشته جادویی کمک بگیرید و  اینجا کلیک کنید. – در کارشناسی علوم آزمایشگاهی، دانشجویان به مباحث عمیق‌تر و پیشرفته‌تری از نظر علمی و عملی پرداخته و دارای برنامه‌های آموزشی جامع‌تری هستند. در ایران برای ادامۀ تحصیل در رشته علوم آزمایشگاهی در مقاطع بالاتر رشته‌های زیر ارائه می‌شود. ارائه‌­دهنده برخی از این رشته‌ها وزارت علوم و برخی از آن‌ها وزارت بهداشت است.

در حوزۀ پزشکی، آزمایشگاه‌ها نقش بسیار مهمی را در تشخیص و درمان بیماری‌ها ایفا می‌کنند. بیش از 70 درصد تشخیص‌های پزشکی مستقیماً وابسته به نتایج آزمایشگاهی هستند. در این رشته، دانشجویان با مفاهیم و تکنیک‌های مربوط به بررسی نمونه‌های بیولوژیکی، انجام آزمایشات خون، ادرار، بررسی گوارش، سیستم تنفسی، سیستم عصبی و دیگر نمونه‌های بالینی آشنا می‌شوند. همچنین، تحلیل نتایج آزمایشات و استفاده از روش‌های پیشرفته در بررسی بیماری‌ها، پیشگیری و کنترل عفونت‌ها از جمله مهارت‌هایی است که در این رشته دانشجویان فرا می­‌گیرند. رشته علوم آزمایشگاهی همانند پزشکی ، دندانپزشکی ، دارو سازی ، پرستاری و غیره  از جمله رشته هایی است که طرح دو ساله آنها اجباری است. امکان ادامه تحصیل در رشته علوم آزمایشگاه تا مقطع دکتری حرفه ای وجود دارد.

پزشکان عمومی، پس از فارغ التحصیلی، می توانند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز بهداشتی و درمانی و سایر مراکز مرتبط با حوزه پزشکی، مشغول به کار شوند. این رشته ها، در تمامی نقاط کشور و در بخش های دولتی و خصوصی، مورد نیاز هستند. رشته های پزشکی و پیراپزشکی، از جمله رشته هایی هستند که درآمد بالایی دارند. به عنوان مثال، درآمد پزشکان عمومی در ایران، حدود 10 تا 15 میلیون تومان در ماه است. جهت مشاهده آگهی های استخدام کارشناس علوم آزمایشگاهی در سایت ایران استخدام کلیک نمایید. ورود به رشته علوم آزمایشگاهی در وهله اول برای کسانی که واجد هوش، مهارت و توانایی لازم برای پشت سر گذاشتن دروس علوم تجربی هستند، مناسب است.

در صورت رعایت نکردن اصول ایمنی و بهداشتی خطر ابتلای کارشناسان این رشته به انواع میکروب ها و آلودگی ها وجود دارد. مزایا و معایب این رشته چیه؟ از همه مهمتر برای قبولی در این رشته چه رتبه ای لازم میباشد پس با دقت این قسمت از مقاله را مطالعه نمایید. بعضی ها اشتباها بیهوشی و هوشبری را باهم به کار می برند که این دو نفر هرچند معمولاً همکار هستند اما کار و تحصیل و حتی درآمدشان کاملاً فرق دارد. برای ارشد می توانید رشته هایی مثل اتاق عمل، آموزش بهداشت، علوم تغذیه، فیزیولوژی، علوم تشریحی و رشته های دیگر که مجاز هستید را شرکت کنید. یک تکنسین هوشبری باید حین عمل علائم حیاتی بیمار را کنترل کند مثل ضربان قلب، نوار قلب، فشار خون، تنفس و همچنین در حین عمل سرم و خون به بیمار تزریق کند که این هم کار کارشناس هوشبری میباشد. انستیتوها، مرکز تحقیقاتی و آموزشی و کارخانه های تولید وسایل و مواد آزمایشگاهی و شرکت های پخش فراورده های بیولوژیکی و آزمایشگاهی و غیره.

– کاردانی علوم آزمایشگاهی معمولاً دارای تعداد واحد و درس کمتری نسبت به کارشناسی علوم آزمایشگاهی است. مقطع کارشناسی علوم آزمایشگاهی در اروپا MLS مخفف Medical Laboratory Science می باشد همچنین برخی از کشورهای اروپایی Bachelor Medical Laboratory نامیده می شود که طول این دوره در تمام کشورهای دنیا 4 سال می باشد. برای قبولی در رشته علوم ازمایشگاهی در دانشگاه‌های دولتی روزانه یا شبانه در شهر تهران باید رتبه‌ی در سهمیه‌ی یک داوطلب که سهمیه‌ی منطقه یک دارد، زیر حدود 5 هزار باشد. اما این رشته سهمیه‌ی مناطق محروم هم دارد و طی سال‌های گذشته داوطلبان دارای سهمیه‌ی منطقه‌ی سه، تا رتبه‌ی حدود 30 هزار نیز در رشته‌ی علوم آزمایشگاهی پذیرفته شده اند. این افراد فقط می توانند در قالب شرکت های تعاونی خدمات بهداشتی – درمانی و در مناطق مورد نیاز دانشگاه ، متقاضی باشند و حداقل نصف به علاوه یک نفر از موسسان ، باید مدارک علوم آزمایشگاهی داشته باشند.

برای ورود به رشته علوم آزمایشگاهی، باید در مقطع دبیرستان وارد رشته علوم تجربی شوید، سپس با شرکت در کنکور سراسری به شرط اخذ حد نصاب لازم در دروس این رشته، وارد رشته علوم آزمایشگاهی شوید. رشته علوم آزمایشگاهی در کل حدود 130 واحد است و برخی از دروس آن با رشته‌های پزشکی مشترک است. بیوشیمی عمومی، آناتومی نظری، آناتومی عملی و… برخی از دروس مشترک پزشکی و علوم آزمایشگاهی است. آن دسته از افرادی که پس فارغ التحصیل شدن در مقطع کارشناسی قصد ادامه تحصیلات خود در مقطع کارشناسی ارشد این رشته را دارند، می‌توانند در گرایش‌های مختلف این رشته شرکت کنند. از جمله گرایش‌های مقطع کارشناسی ارشد این رشته شامل، بیوشیمی بالینی، خون شناسی، انگل شناسی، میکروب شناسی و ویروس شناسی، قارچ شناسی، ژنتیک انسانی، بیوتکنولوژی، فیزیولوژی، ایمونولوژی، فیزیک پزشکی و غیره است.

دروس علوم آزمایشگاهی و پرستاری شامل دروس عمومی، دروس پایه، دروس اختصاصی و دروس کارآموزی می باشد. اما تفاوتهایی از نظر تعداد واحدهای کارآموزی و نیز واحدهای تخصصی دارند که می توانید جزئیات را برای رشته پرستاری و علوم آزمایشگاهی با کلیک بر روی نام هر کدام از آنها مشاهده کنید. بنابراین، فارغ‌التحصیلان رشتۀ علوم آزمایشگاهی و دانشجویانی که می‌خواهند در این حوزه تحصیل کنند، می‌توانند در کشورهای مختلف فرصت‌های شغلی و تحصیلی مناسبی داشته باشند. از جمله کشورهایی که جایگاه مناسبی برای اشتغال فارغ‌التحصیلان رشتۀ علوم آزمایشگاهی و یا تحصیل در مقاطع مختلف این رشته را فراهم کرده‌اند، می‌توان به آلمان، اتریش، ترکیه، سوئد، کانادا، آمریکا، استرالیا و مالزی اشاره کرد. – به­‌طور کلی، فارغ‌التحصیلان کارشناسی علوم آزمایشگاهی به‌­دلیل داشتن تحصیلات بالاتر و مهارت‌های پیشرفته‌تر می‌توانند درآمد بیشتری نسبت به فارغ‌التحصیلان کاردانی علوم آزمایشگاهی کسب کنند.

تمام سعی ما در مجموعه ایران همایش در این مقاله بر این بوده است که ۳ رشته فوق را کاملاً به صورت جامع و دقیق بررسی کرده مقایسه کرده پس حتماً تا آخر مقاله با ما همراه باشید. چون تمامی اطلاعات مفید بوده و از طریق صحبت با تمامی دانشجوهای هوشبری، اتاق عمل، علوم آزمایشگاهی کسب شده است. علوم آزمایشگاهی یکی از رشته‌های محبوب پیراپزشکی است که در زیر شاخه علوم تجربی قرار دارد. این رشته در بسیاری از دانشگاه‌های مطرح دنیا نیز تعریف شده‌است و جز رشته‌های مهم محسوب می‌شود. علوم آزمایشگاهی که در تعریفی ساده می‌توان آن را علم مربوط به آزمایش خون و آنالیز آن دانست، کاربرد وسیعی در بخش پزشکی دارد.

بنابراین افراد فعال در این حوزه باید صبور بوده و به کارهای عملی علاقه‌مند باشند. علوم آزمایشگاهی​ در مقطع کارشناسی ارشد نیز گرایش‌های مختلفی دارد و به همین دلیل، این رشته دارای بازار کار بسیار مناسبی است.ما در این مطلب قصد داریم به معرفی هر آنچه که لازم است در مورد رشته علوم آزمایشگاهی بدانید، بپردازیم. پرستاری یا علوم آزمایشگاهی ؟ بسیاری از افرادی که وارد این دو رشته می شوند تا مقطع کارشناسی ادامه داده و وارد بازارکار می شوند. البته در رشته علوم آزمایشگاهی درصد بیشتری از فارغ التحصیلان نسبت به پرستاری تا مقاطع بالاتر (کارشناسی ارشد و دکتری) ادامه تحصیل می دهند. پرستاری یا علوم آزمایشگاهی ؟ بسیاری از افرادی که وارد این دو رشته می شوند تا مقطع کارشناسی ادامه داده و وارد بازارکار می شوند. پرستاری یا علوم آزمایشگاهی ؟ هردو رشته امکان ادامه تحصیل تا سطح دکترا را در ایران دارند.

پرستاری، یکی از رشته های علوم انسانی است که به تربیت متخصصان در زمینه مراقبت های بهداشتی و درمانی می پردازد. زمینه فعالیت این رشته بیشتر در ارتباط با آنالیز آزمایشگاهی خون و مایعات بافتهای بدن است. شما اگر بتوانید علایق واقعی تان را به درستی بشناسید، بسیار راحت تر رشته مناسب تان را پیدا می کنید. برای شناخت بیشتر خود و علایق تان می توانید از تست شخصیت شناسی هالند کمک بگیرید. دانشگاه‌های اروپایی معمولاً ظرفیت پذیرش کمتری نسبت به دانشگاه‌های کانادا و آمریکا دارند. در این کشورها، به‌­ویژه در دانشگاه‌های برتر، ممکن است فرصت‌های پذیرش بیشتری وجود داشته باشد.


پرستار برای سالمندان